نوشته شده توسط : samansabt

 

 

صورت مالی و سال مالی شرکت ها:

 

ماده 51 - سال مالی

سال مالی شرکت روز اول فروردین هر سال آغاز می شود و روز آخر اسفند همان سال به پایان می رسد. اولین سال مالی شرکت از تاریخ تأسیس تا آخر اسفند ماه همان سال می باشد.

ماده 52 - صورت حساب شش ماهه

هیأت مدیره باید مطابق ماده 137 لایحه قانون اصلاح قسمتی از قانون تجارت لااقل هر شش ماه یک بار خلاصه صورت دارایی و قروض شرکت را تنظیم کرده به بازرس بدهد.

 

ماده 53 - حساب های سالانه

هیأت مدیره شرکت باید پس از انقضای هر سال مالی طبق ماده 232 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت، صورت دارایی و دیون شرکت، همچنین ترازنامه و حساب عملکرد و حساب سود و زیان شرکت و به ضمیمه گزارشی درباره فعالیت و وضع عمومی شرکت طی سال مالی مزبور، تنظیم کند. اسناد مذکور در این ماده باید اقلاً بیست روز قبل از تاریخ تشکیل مجمع عمومی عادی سالانه در اختیار بازرس گذاشته شود، تا پس از رسیدگی با گزارش بازرس به مجمع عمومی صاحبان سهام تقدیم گردد.

ماده 54 - حق مراجعه صاحبان سهام

از پانزده روز قبل از انعقاد مجمع عمومی سالانه هر صاحب سهامی می تواند، در مرکز اصلی شرکت به صورت حساب ها و صورت اسامی صاحبان سهام مراجعه کرده و از ترازنامه و حساب سود و زیان شرکت رونوشت بگیرد.

ماده 55 - اقلام ترازنامه استهلاک

ارزیابی دارایی های شرکت طبق موازین و اصول صحیح حسابداری به عمل خواهد آمد. در ترازنامه باید استهلاک اموال و اندوخته های لازم در نظر گرفته شود ولو آنکه پس از وضع استهلاک و اندوخته ها سود قابل تقسیم باقی نماند یا کافی نباشد. پایین آمدن ارزش دارایی ثابت خواه در نتیجه استعمال، خواه بر اثر تغییرات فنی و خواه به علل دیگر باید در استهلاک منظور گردد. برای جبران کاهش احتمالی ارزش سایر اقلام دارایی و زیان ها و هزینه های احتمالی باید ذخیره لازم منظور گردد.

تبصره 1 - تعهداتی که شرکت آن را تضمین کرده است باید با قید مبلغ در ذیل ترازنامه آورده شود.

ماده 56 - تقدیم ترازنامه

ترازنامه هر سال مالی باید حداکثر مدت 4 ماه پس از انقضای سال مالی شرکت برای تصویب به مجمع عمومی صاحبان سهام تقدیم گردد.

ماده 57- مفاصا

تصویر ترازنامه از طرف مجمع عمومی برای هیأت مدیره به منزله مفاصای آن سال مالی خواهد بود.

ماده 58- سود خالص

سود خالص شرکت در هر سال مالی عبارت است از درآمد حاصله در همان سال مالی، منهای کلیه هزینه ها واستهلاکات و اندوختهها.

ماده 59- اندوخته قانونی وا ختیاری

از سود خالص شرکت پس از وضع زبان های وارده در سالهای قبل بایدمعادل یک بیستم آن بر طبق ماده 140 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت به عنوان اندوخته قانونی موضوع شود. هر تصمیمی برخلاف این امر باطل است.

ماده 60-سود قابل تقسیم

سود قابل تقسیم عبارت است از سود خالص سال مالی شرکت منهای زیان های سال مالی قبل واندوخته قانون مذکور در ماده فوق و سایر اندوختههای اختیاری به علاوه سود قابل تقسیم سالهای قبل که تقسیم نشده است. تقسیم سود واندوخته بین صاحبان سهام فقط پس از تصویب مجمع عادی جایز خواهد بود. درصورت وجود منافع تقسیم ده درصد از سود ویزه سالانه صاحبان سهام، الزامی است.

22890120

مشاورین ثبت سامان



:: بازدید از این مطلب : 168
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 5 ارديبهشت 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : samansabt

 

مجمع عمومی (بخش دوم):

ماده 21 - هیأت رئیسه مجمع

مجامع عمومی اعم از عادی و فوق العاده به ریاست رئیس یا نایب رئیس هیأت مدیره و در غیاب آن ها به ریاست یکی از مدیرانی که به این منظور از طرف هیأت مدیره انتخاب شده باشد، تشکیل خواهد گردید. مگر در مواقعی که انتخاب یا عزل بعضی از مدیران یا کلیه آنها جزء دستور جلسه مجمع باشد که در این صورت رئیس مجمع از بین سهام داران حاضر در جلسه با کثرین تسبی انتخاب خواهد شد. دو نفر از سهام داران از طرف مجمع عمومی با اکثریت آراء و یک نفر منشی از بین صاحبان سهام یا از خارج تعیین می شود. هرگاه مجامع عمومی عادی به وسیله بازرس دعوت شده باشد ریاست با بازرس خواهد بود.

 

ماده 22 - صورت جلس ها

از مذاکرات و تصمیمات مجامع عمومی اعم از عادی و فوق العاده صورت جلسه ای توسط منشی ترتیب داده میشود که به امضای هیأت رئیسه مجمع رسیده و یک نسخه از ان در مرکز شرکت نگهداری خواهد شد.

چنانچه تصمیمات مجامع عمومی شامل یکی از موارد مشروحه زیر باشد یک نسخه از صورت جلسه مربوطه جهت ثبت و درج در روزنامه رسمی به اداره ثبت شرکت ها تقدیم می گردد.

1 - انتخاب مدیران و بازرسان

2 - تصویب ترازنامه

3 - کاهش یا افزایشسرمایه شرکت و یا هر گونه تغییر در موارد اساسنامه

4 - انحلال شرکت و نحوه تصفیه آن

ماده 23 - اثر تصمیمات

مجامع عمومی اعم از عادی و فوق العاده، که طبق مقررات قانون و اساسنامه حاضر تشکیل می گردد نماینده عموم سهام داران است و تصمیمات آنها برای همه صاحبان سهام ولو غایبین و مخالفین الزام آور می باشد.

ماده 24 - مجمع عمومی عادی

مجمع عمومی عادی شرکت لااقل سالی یک دفعه، حداکثر ظرف مدت 4 ماه از تاریخ انقضای سال مالی شرکت منعقد می گردد.

ماده 25 - حد نصاب مجمع عمومی عادی

در مجمع عمومی عادی، حضور دارندگان اقلاً بیش از نصف سهامی که حق رأی دارند ضروری است. اگر در اولین دعوت حد نصاب مذکور حاصل نشد مجمع برای بار دوم دعوت خواهد شد و با حضور هر عده از صاحبان سهامی که حق رأی دارند رسمیت یافته و اخذ تصمیم خواهد نمود، به شرط آن که در دعوت دوم نتیجه دعوت اول قید شده باشد.

ماده 26 - تصمیمات در مجمع عمومی عادی

در مجمع عمومی عادی، تصمیمات همواره با اکثریت نصف به علاوه یک آرای حاضر در جلسه رسمیت خواهد یافت؛ مگر در مورد انتخاب مدیران و بازرسان که مطابق ذیل ماده 88 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت، عمل خواهد شد.

ماده 27 - اختیارات مجمع عمومی عادی

مجمع عمومی عادی می تواند به استثناء مواردی که درباره انها در قوانین تعیین تکلیف شده یا اتخاذ تصمیم درباره آن ها در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده و مؤسس می باشد، تصمیم گیری نماید.

ماده 28 - حد نصاب مجمع عمومی فوق العاده

در مجمع عمومی فوق العاده باید دارندگان بیش از نصف سهامی که حق رأی دارند، حاضر باشند اگر در اولین دعوت حد نصاب مذکور حاصل نشد برای بار دوم دعوت و با حضور دارندگان بیش از یک سوم سهامی که حق رأی دارند رسمیت یافته و اتخاذ تصمیم خواهد نمود، به شرط آن که در دعوت دوم نتیجه دعوت اول قید شده باشد.

ماده 29 - اکثریت در مجمع عمومی فوق العاده

تصمیمات مجمع عمومی فوق العادده همواره با اکثریت دو سوم آراء حاصر در جلسه رسمی معتبر خواهد بود.

ماده 30 - اختیارات مجمع عمومی فوق العاده

هر گونه تغییر در موارد اساسنامه یا در سرمایه شرکت با انحلال شرکت قبل از موعد منحصراً در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده می باشد

22890120

مشاورین ثبت سامان

 

 



:: بازدید از این مطلب : 149
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 4 ارديبهشت 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : samansabt

 

مجمع عمومی (بخش اول)

ماده 14 - مقررات مشترک بین مجامع عمومی

مجامع عمومی عادی سالانه و مجامع عمومی فوق العاده را هیأت مدیره دعوت می کند. هیأت مدیره و همچنین بازرس شرکت می توانند در مواقع مقتضی، مجمع عمومی عادی را به طور فوق العاده دعوت نمایند. در این صورت دستور جلسه مجمع باید در آگهی دعوت قید شود.

علاوه بر این سهام داران که اقلا یک پنجم سهام شرکت را مالکند حق دارند که دعوت صاحبان سهام را برای تشکیل مجمع عمومی از هیأت مدیره خواستار شوند و هیأت مدیره باید حداکثر تا 20 روز مجمع مورد درخواست را با رعایت تشریفات مقرره دعوت کند. در غیر این صورت درخواست کنندگان می توانند دعوت مجمع را از بازرس یا بازرسان شرکت خواستار شوند و بازرس یا بازرسان مکلف خواهند بود که با رعایت تشریفات مقرره مجمع مورد تقاضا را حداکثر تا 10 روز دعوت نمایند و گرنه آن گروه از صاحبان سهام حق خواهند داشت مستقیماً به دعوت مجمع اقدام کنند به شرط آن که کلیه تشریفات راجع به دعوت مجمع را رعایت نموده و در اگهی دعوت به عدم اجابت درخواست خود توسط هیأت مدیره و بازرسان تصریح نمایند.

ماده 15 - شرایط لازم برای داشتن حق حضور و رأی در مجامع عمومی

صاحبان سهام یا نمایندگان آنان صرف نظر از تعداد سهام خود می توانند در مجامع عمومی حضور به هم رسانند و برای هر یک سهم یک رأی خواهند داشت، مشروط بر این که بهای مطالبه شده سهام خود را کاملاً پرداخت نموده باشد.

ماده 16 - محل انعقاد مجامع عمومی

مجامع عمومی اعم از عادی و فوق العاده در مرکز اصلی شرکت یا در محلی که در آگهی دعوت صاحبان سهام تعیین می شوند، منعقد خواهد شد.

ماده 17 - دعوت مجامع عمومی

دعوت صاحبان سهام برای تشکیل مجامع عمومی از طریق نشر آگهی در روزنامه کثیر الانتشار که آگهی های مربوط به شرکت در آن نشر می گردد، به عمل خواهد آمد و دستور جلسه و تاریخ و محل تشکیل مجمع با قید ساعت و نشانی کامل در آگهی ذکر خواهد شد.

تبصره - در مواقعی که کلیه صاحبان سهام، در مجمع عمومی حاضر باشند، انتشار آگهی و رعایت تشریفات دعوت الزامی نیست.

ماده 18 - دستور جلسه

هر گاه مجمع عمومی به وسیله هیأت مدیره دعوت شده باشد، دستور جلسه را هیأت مدیره تعیین می نماید و هر گاه به وسیله بازرس دعوت شده باشد، بازرس آن را مکعین می نماید و هرگاه مجمع عمومی توسط صاحبان سهام دعوت شود، دستور جلسه توسط آنان تعیین خواهد شد.

تبصره 1 - دستور جلسه باید در اگهی دعوت به طور خلاصه ذکر گردد. مطالبی که در دستور جلسه پیش بینی نشده باشد به هیچ وقت در مجامع عمومی مطرح نخواهد شد.

ماده 19 - فاصله بین دعوت و انعقاد مجامع عمومی

فاصله بین دعوت و انعقاد هر یک از جلسات مجامع عمومی عادی و فوق العاده حداقل 10 روز و حداکثر 40 روز خواهد بود.

ماده 20 - وکالت و نمایندگی

در کلیه مجامع عمومی حضور وکیل یا قائم مقام قانونی صاحبان سهام و همچنین حضور نماینده یا نمایندگان اشخاص حقوقی به شرط تسلیم مدرک وکالت یا نمایندگی به منزله حضور خود صاحب سهم است.

22890120

مشاورین ثبت سامان



:: بازدید از این مطلب : 156
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 31 فروردين 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : samansabt

 

نقل و انتقال برند و علامت تجاری ثبت شده:

 

در درخواست کتبی برای ثبت انتقال باید به نکات زیر صریحا قید شود

شماره و تاریخ ثبت علامت در ایران

اسم و نشانی و تابعیت منتقل الیه ( مالک جدید ) با نماینده قانونی وی ، در صورت وجود

در صورت انتقال جزئی ، بیان کالاها و خدماتی که علامت نسبت به آنها منتقل شده است

اصل آخرین گواهی نامه معتبر علامت ،سند انتقال علامت که به امضای مالک پیشین علامت و منتقل الیه رسیده است ، مدارک نمایندگی قانونی ، در صورت وجود ، و رسید مربوط به پرداخت هزینه ها باید ضمیمه در خواست شود

تبصره 1 – تا زمانی که انتقال انجام شده در دفتر مربوط ثبت نشده باشد ، مرجع ثبت فقط شخصی را که علامت به نام او ثبت شده مالک خواهد شناخت .

تبصره 2 – انتقال قهری علامت با رعایت مقررات این ماده توسط ورثه و با ارائه رونوشت مصداق گواهی انحصار وراثت یا تعیین سهم الارث به ثبت رسید

ماده 140 – اگر انتقال راجع به قسمتی از کالاها یا خدمات موضوع علامت ثبت شده باشد ، خروج آن از مالک اولیه علامت ، به صورت مشخص در پی علامت ثبت شده در دفتر ثبت علامت تجاری ، ثبت و چنانچه با انتقال مزبور طبقه یا طبقاتی کلا از حیطه علامت ثبت شده خارج گردد . در این صورت به آن طبقه یا طبقات شماره یا شماره های فرعی از شماره (1) به تعداد طبقات مزبور تعلق می گیرد و هر گاه انتقال صرفا مربوط به کالاها یا خدمات ، بدون انتقال کلی طبقه مربوط واقع شده باشد ، بدوا به طریق فوق شماره گذاری شده و پس از آن شماره فرعی از شماره فرعی طبقه مرتبط محسوب و به همین طریق به دنبال علامت ثبت شده درج می گردد

تبصره 1 – هر گاه انتقالات موضوع این ماده در دفتر متمم منعکس گردد ، می بایست به شماره ثبت اصلی علامت ثبت شده و صفحه و دفتر مربوط اشاره نمود

تبصره 2 – در صورت انتقال جزئی کالاها و خدمات موضوع علامت ، مدت اعتبار بخش منتقل شده نمی تواند بیشتر از مدت اعتبار باقی مانده علامت ثبت شده در گواهی نامه ثبت آن باشد

تبصره 3 – در صورت انتقال جزیی کالاها و خدمات موضوع علامت ، منتقل الیه می تواند در خواست صدور گواهی نامه علامت برای مدت باقی مانده از دوره اعتبار علامت ثبت شده را نماید .

تبصره 4 – چنانچه علامت شده در موعد مقرر تمدید نگردد ، مانع از تمدید علامت برای آن دسته از کالاها و خدماتی که قبل از موعد تمدید جزئا منتقل شده اند ، نخواهد بود

ماده 141 – مالک علامت می تواند اجازه بهره برداری از علامت ثبت شده خود را به هر شکل قانونی به دیگری اعطا نماید .

در مجوز بهره برداری همچنین باید صریحا به این نکته اشاره شود که آیا اجازه به صورت انحصاری صادر می شود یا خیر ؟ و نیز این که آیا اجاره گیرنده فعلی حق اعطای اجاره های بعدی را دارد . یا خیر . اگر انحصاری یا غیر انحصاری بودن بهره برداری از علامت در مجوز ذکر نشود هر مجوز بهره برداری که به ثبت می رسد ، غیر انحصاری تلقی می گردد .

ماده 142 – مرجع ثبت مکلف است وجود شرایطی را در زمینه کنترل اجاره دهنده بر کیفیت و مرغوبیت کالاها یا خدمات موضوع علامت توسط اجاره گیرنده را در مجوز بهره برداری احراز کند ، در غیر این صورت ، مجوز بهره برداری قابل ثبت نخواهد بود

2289010

مشاورین ثبت سامان



:: بازدید از این مطلب : 134
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 29 فروردين 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : samansabt

 تغییرات ، انتقالات و اعراض در مورد اختراع ثبت شده:

 

ماده 47- مالک اختراع مکلف است هر نوع تغییر راجع به اسم ، نشانی ، تابعیت ، اقامتگاه یا اعطای اجازه بهره برداری از اختراع یا انتقال و یا اعراض از مالکیت اختراع ثبت شده را کتبا و همراه با مدارک مربوطه جهت ثبت در سوابق به مرجع ثبت اعلام نماید . اعمال این تغییرات با رعایت مقررات قانون و این آیین نامه خواهد بود

تبصره – چنانچه در طبقه بندی بین المللی اختراع ثبت شده تغییراتی به وجود آید ، مالک اختراع می تواند از مرجع ثبت درخواست کند که تغییرات مذکور در گواهی نامه اختراع اعمال شود

 

ماده 48 – درخواست مالک اختراع مبنی بر تغییرات در مضمون و نقشه های اختراع باید به صورت کتبی و با ذکر شماره و تاریخ اختراع به مرجع ثبت تسلیم گردد . انجام این تغییرات ، مشروط بر آن است که در نتیجه این تغییرات اطلاعات مندرج در گواهی نامه اختراع از حدود اطلاعات مذکور در اظهارنامه اولیه تجاوز نکند

ماده 49 – هر نوع انتقال گواهی نامه اختراع باید در مرجع ثبت به ثبت برسد .

درخواست کتبی برای ثبت انتقال باید همراه با مدارک ذیل تسلیم مرجع ثبت گردد :

اصل گواهی نامه اختراع

مدرک قانونی که دلالت بر انتقال نماید

مدارک نمایندگی قانونی ، در صورت وجود

رسید مربوط به پرداخت هزینه ها

ماده 50 – در اگهی تغییر مالکیت ذکر موارد زیر ضروری است :

عنوان اختراع با ذکر طبقه بندی مربوطه

تاریخ ثبت انتقال

شماره ثبت اختراع در ایران

اسم و نشانی نماینده قانونی مالک جدید در ایران ، در صورت وجود

ماده 51 – مالک اختراع می تواند بهره برداری از اختراع خود را ضمن رعایت ماده 17 قانون به طور جزئی یا کلی برای تمام یا بخشی از مناطق جغرافیایی مورد حمایت ، به هر شکل قانونی به دیگران واگذار نماید . اجازه بهره برداری می تواند انحصاری یا غیرانحصاری باشد مجوز بهره برداری باید در مرجع ثبت به ثبت برسد . هر مجوز بهره برداری که به ثبت می رسد غیر انحصاری تلقی می گردد مگر این که دلایل انحصاری بودن ارائه شده باشد .

درخواست ثبت مجوز بهره برداری باید مشتمل بر مدارک زیر باشد :

نسخه ای از مجوز بهره برداری که حاوی امضای گواهی شده طرفین باشد

اصل گواهی نامه اختراع

مدارک نمایندگی قانونی در صورت وجود

رسید مربوط به پرداخت هزینه ها

تبصره – مراتب فسخ یا خاتمه پیش از موعد مجوز بهره برداری در صورتی که در چارچوب متن قرارداد مطابق قوانین و مقررات مربوط باشد ، نیز به موجب مقررات این ماده با انجام تغییرات لازم قابل ثبت خواهد بود .

ماده 52 – در موارد زیر مرجع ثبت از ثبت مجوز بهره برداری خودداری کرده و مراتب را به اطلاع متقاضی می رساند

درخواست مربوط به اختراعی باشد که قبلا در مورد آن مجوز بهره برداری انحصاری به ثبت رسیده است

اختراع مورد اعتراض واقع شده و اعتبار آن در حال بررسی در مراجع قضایی باشد

هزینه سالانه گواهی نامه اختراع پرداخت نشده باشد

ماده 53 – چنانچه مانعی برای ثبت مجوز بهره برداری از اختراع وجود نداشته باشد مرجع ثبت مجوز مربوط را به صورت محرمانه حفظ و مراتب را در روزنامه رسمی منتشر می کند این آگهی مشتمل بر موارد زیر خواهد بود

اسامی مالک و بهره بردار

عنوان اختراع

تاریخ و شماره ثبت اختراع

مدت بهره برداری

انحصاری یا غیر انحصاری بودن آن

ماده 54 – در صورت فوت مالک گواهی نامه اختراع و باقی بودن مدت اعتبار اختراع مرجع ثبت به درخواست وراث یا احد از وراث نام ورثه یا وراث را به عنوان مالک در ظهر گواهی نامه اختراع قید و مراتب را با ذکر میزان سهم هر یک در دفتر ثبت اختراعات ثبت خواهد کرد .

درخواست ثبت باید کتبی و همراه با مدارک ذیل تسلیم مرجع ثبت گردد

اصل دادنامه انحصار وراثت یا رونوشت مصدق آن

اصل گواهی نامه اختراع

مدارک دال بر پرداخت هزینه ها

مدارک نمایندگی قانونی

ماده 55 – مالک اختراع می تواند با تسلیم درخواست کتبی به مرجع ثبت از حقوق خود نسبت به اختراع ثبت شده معتبر اعراض حاصل نماید . مدارک ذیل باید به درخواست اعراض منظم گردد :

اقرارنامه رسمی مبنی بر اعراض که به امضای مالک اختراع رسیده است

اصل گواهی نامه اختراع ثبت شده

مدارک نمایندگی قانونی در صورت وجود

رسید مربوط به پرداخت حق ثبت تغییرات

تبصره 1 – اعراض مالک اختراع از حقوق خود نسبت به اختراع ثبت شده مشروط به این است که بهره برداری از اختراع در زمانی که ثبت آن معتبر بوده است ، به دیگری واگذار نشده باشد

تبصره 2 – در صورت اعراض ، حق ثبت و سایر هزینه های پرداختی به مرجع ، مسترد نخواهد شد

ماده 56 – در صورتی که انتقال ، اعطای اجازه بهره برداری ، فسخ و خاتمه پیش از موعد مجوز بهره برداری یا اعراض از مالکیت ثبت شده در خارج انجام شده باشد ، اصل یا رونوشت مصدق سند مربوط که در آن شماره تاریخ ثبت اختراع در ایران قید و به تأئید نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران رسیده باشد ، دلیل انتقال ، اعطای اجازه بهره برداری ، فسخ و خاتمه پیش از موعد مجوز بهره برداری یا اعراض از مالکیت اختراع ، برای ثبت آن در ایران خواهد بود

ماده 57 – کلیه تغییرات و انتقالات یا فسخ و خاتمه و یا اعراض از اختراع ثبت شده در صفحه مخصوص مربوط به ثبت اختراع ، ثبت و در ظهر گواهی نامه اختراع درج می گردد و جز در مورد تغییر نشانی ، به هزینه ذی نفع ظرف سی روز از تاریخ ثبت در روزنامه رسمی آگهی می شود

موارد مذکور تا زمانی که به ثبت نرسیده اند در مقابل اشخاص ثالث قابل استناد نمی باشند . ثبت آن ها منوط به پرداخت هزینه های مقرر در جدول هزینه ها و در صورت لزوم هزینه انتشار آگهی مربوط خواهد بود .

22890120

مشاورین ثبت سامان



:: بازدید از این مطلب : 195
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 28 فروردين 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : samansabt

 

تغییرات ، انتقالات و اعراض در مورد اختراع ثبت شده:

ماده 47- مالک اختراع مکلف است هر نوع تغییر راجع به اسم ، نشانی ، تابعیت ، اقامتگاه یا اعطای اجازه بهره برداری از اختراع یا انتقال و یا اعراض از مالکیت اختراع ثبت شده را کتبا و همراه با مدارک مربوطه جهت ثبت در سوابق به مرجع ثبت اعلام نماید . اعمال این تغییرات با رعایت مقررات قانون و این آیین نامه خواهد بود

تبصره – چنانچه در طبقه بندی بین المللی اختراع ثبت شده تغییراتی به وجود آید ، مالک اختراع می تواند از مرجع ثبت درخواست کند که تغییرات مذکور در گواهی نامه اختراع اعمال شود

 

ماده 48 – درخواست مالک اختراع مبنی بر تغییرات در مضمون و نقشه های اختراع باید به صورت کتبی و با ذکر شماره و تاریخ اختراع به مرجع ثبت تسلیم گردد . انجام این تغییرات ، مشروط بر آن است که در نتیجه این تغییرات اطلاعات مندرج در گواهی نامه اختراع از حدود اطلاعات مذکور در اظهارنامه اولیه تجاوز نکند

ماده 49 – هر نوع انتقال گواهی نامه اختراع باید در مرجع ثبت به ثبت برسد .

درخواست کتبی برای ثبت انتقال باید همراه با مدارک ذیل تسلیم مرجع ثبت گردد :

اصل گواهی نامه اختراع

مدرک قانونی که دلالت بر انتقال نماید

مدارک نمایندگی قانونی ، در صورت وجود

رسید مربوط به پرداخت هزینه ها

ماده 50 – در اگهی تغییر مالکیت ذکر موارد زیر ضروری است :

عنوان اختراع با ذکر طبقه بندی مربوطه

تاریخ ثبت انتقال

شماره ثبت اختراع در ایران

اسم و نشانی نماینده قانونی مالک جدید در ایران ، در صورت وجود

ماده 51 – مالک اختراع می تواند بهره برداری از اختراع خود را ضمن رعایت ماده 17 قانون به طور جزئی یا کلی برای تمام یا بخشی از مناطق جغرافیایی مورد حمایت ، به هر شکل قانونی به دیگران واگذار نماید . اجازه بهره برداری می تواند انحصاری یا غیرانحصاری باشد مجوز بهره برداری باید در مرجع ثبت به ثبت برسد . هر مجوز بهره برداری که به ثبت می رسد غیر انحصاری تلقی می گردد مگر این که دلایل انحصاری بودن ارائه شده باشد .

درخواست ثبت مجوز بهره برداری باید مشتمل بر مدارک زیر باشد :

نسخه ای از مجوز بهره برداری که حاوی امضای گواهی شده طرفین باشد

اصل گواهی نامه اختراع

مدارک نمایندگی قانونی در صورت وجود

رسید مربوط به پرداخت هزینه ها

تبصره – مراتب فسخ یا خاتمه پیش از موعد مجوز بهره برداری در صورتی که در چارچوب متن قرارداد مطابق قوانین و مقررات مربوط باشد ، نیز به موجب مقررات این ماده با انجام تغییرات لازم قابل ثبت خواهد بود .

ماده 52 – در موارد زیر مرجع ثبت از ثبت مجوز بهره برداری خودداری کرده و مراتب را به اطلاع متقاضی می رساند

درخواست مربوط به اختراعی باشد که قبلا در مورد آن مجوز بهره برداری انحصاری به ثبت رسیده است

اختراع مورد اعتراض واقع شده و اعتبار آن در حال بررسی در مراجع قضایی باشد

هزینه سالانه گواهی نامه اختراع پرداخت نشده باشد

ماده 53 – چنانچه مانعی برای ثبت مجوز بهره برداری از اختراع وجود نداشته باشد مرجع ثبت مجوز مربوط را به صورت محرمانه حفظ و مراتب را در روزنامه رسمی منتشر می کند این آگهی مشتمل بر موارد زیر خواهد بود

اسامی مالک و بهره بردار

عنوان اختراع

تاریخ و شماره ثبت اختراع

مدت بهره برداری

انحصاری یا غیر انحصاری بودن آن

ماده 54 – در صورت فوت مالک گواهی نامه اختراع و باقی بودن مدت اعتبار اختراع مرجع ثبت به درخواست وراث یا احد از وراث نام ورثه یا وراث را به عنوان مالک در ظهر گواهی نامه اختراع قید و مراتب را با ذکر میزان سهم هر یک در دفتر ثبت اختراعات ثبت خواهد کرد .

درخواست ثبت باید کتبی و همراه با مدارک ذیل تسلیم مرجع ثبت گردد

اصل دادنامه انحصار وراثت یا رونوشت مصدق آن

اصل گواهی نامه اختراع

مدارک دال بر پرداخت هزینه ها

مدارک نمایندگی قانونی

ماده 55 – مالک اختراع می تواند با تسلیم درخواست کتبی به مرجع ثبت از حقوق خود نسبت به اختراع ثبت شده معتبر اعراض حاصل نماید . مدارک ذیل باید به درخواست اعراض منظم گردد :

اقرارنامه رسمی مبنی بر اعراض که به امضای مالک اختراع رسیده است

اصل گواهی نامه اختراع ثبت شده

مدارک نمایندگی قانونی در صورت وجود

رسید مربوط به پرداخت حق ثبت تغییرات

تبصره 1 – اعراض مالک اختراع از حقوق خود نسبت به اختراع ثبت شده مشروط به این است که بهره برداری از اختراع در زمانی که ثبت آن معتبر بوده است ، به دیگری واگذار نشده باشد

تبصره 2 – در صورت اعراض ، حق ثبت و سایر هزینه های پرداختی به مرجع ، مسترد نخواهد شد

ماده 56 – در صورتی که انتقال ، اعطای اجازه بهره برداری ، فسخ و خاتمه پیش از موعد مجوز بهره برداری یا اعراض از مالکیت ثبت شده در خارج انجام شده باشد ، اصل یا رونوشت مصدق سند مربوط که در آن شماره تاریخ ثبت اختراع در ایران قید و به تأئید نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران رسیده باشد ، دلیل انتقال ، اعطای اجازه بهره برداری ، فسخ و خاتمه پیش از موعد مجوز بهره برداری یا اعراض از مالکیت اختراع ، برای ثبت آن در ایران خواهد بود

ماده 57 – کلیه تغییرات و انتقالات یا فسخ و خاتمه و یا اعراض از اختراع ثبت شده در صفحه مخصوص مربوط به ثبت اختراع ، ثبت و در ظهر گواهی نامه اختراع درج می گردد و جز در مورد تغییر نشانی ، به هزینه ذی نفع ظرف سی روز از تاریخ ثبت در روزنامه رسمی آگهی می شود

موارد مذکور تا زمانی که به ثبت نرسیده اند در مقابل اشخاص ثالث قابل استناد نمی باشند . ثبت آن ها منوط به پرداخت هزینه های مقرر در جدول هزینه ها و در صورت لزوم هزینه انتشار آگهی مربوط خواهد بود .

22890120

مشاورین ثبت سامان



:: بازدید از این مطلب : 133
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 25 فروردين 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : samansabt

 مجمع عمومی موسس

تعریف مجمع عمومی شرکت های تجاری

مجمع عمومی، اجتماع شرکای شرکت و مجموع اشخاصی است که شخصیت حقوقی شکت را به وجود آورده اند. مجمع عمومی بالاترین مرکز قدرت تصمیم گیری شرکت و تعیین کننده مقررات آن می باشد. مجامع عمومی در شرکت های تجاری حکم مجلس مقننه در یک کشور را دارد که امر شرکت از آن طریق اداره می شود.

 

 

نقاط افتراق مجامع عمومی

1 - از لحاظ زمان تشکیل:

مجمع عمومی موسس قبل از تأسیس شرکت تشکیل می شود، امام مجمع عمومی عادی و فوق العاده پس از ثبت و تشکیل شرکت به وظایف خود عمل خواهد کرد.

2 - از لحاظ حدود وظایف:

حدود وظایف این مجامع با هم متفاوت است. مجمع عمومی موسس (تصویب اساسنامه، تعیین اولین مدیران و بازرسان و کلیه امور مربوط به تأسیس شرکت)، مجمع عمومی فوق العاده (اموری مانند انحلال شرکت و هر نوع تغییر در اساسنامه)؛ مجمع عمومی عادی (امور معمول و متداول شرکت به عهده این مجمع می باشد)

3 - از لحاظ حد نصاب تشکیل:

حد نصاب تشکیل مجمع عمومی از این قرار است: در نوبت اول دارندگان بیش از نصف دارندگان سهام باید در جلسه حضور داشته باشند در صورتی که در نوبت اول این میزان حاصل نشد در نوبت بعدی مجمع عمومی فوق العاده و موسس با حداقل یک سوم سهام شرکت تشکیل می شود و مجمع عمومی عادی با هر تعداد سهامی که مالکین آن ها در جلسه حضور دارند.

4 - از لحاظ حد نصاب اخذ رأی:

در مجمع عمومی فوق العاده و موسس با دو سوم آرای حاضر در جلسه (نه کل سهام شرکت) و در مجمع عادی آراء همواره با اکثریت نصف + 1 آرای حاضر در جلسه معتبر خواهد بود مگر در مورد مدیران و بازرسان که اکثریت نسبی کافی است.

نکته: در مورد نحوه رابطه حقوقی مدیران با شرکت و سهام داران، اختلاف نظر وجود دارد: عده ای مدیران را نماینده و وکیل سهام داران می دانند (م 15 ق. ت.)؛ برخی دیگر آنان را نماینده شرکت (شخصی حقوقی) می¬دانند که به نام و حساب او عمل می کند (م. 48 ق. ت. و م. 107 ل. ا. ق. ت). عده ای نیز بر این باورند که مدیران جزء ساختمان و سازمان شخص حقوقی و یکی از اندام های آن است. عضوی که به وسیله آن اراده شخص حقوقی اعلام می شود.

نکته: اداره شرکت وظیفه مدیران است نه حق آنان، لذا سمت مدیریت مباشرتی بوده و قابل واگذاری به دیگری نیست.

هیأت مدیره ضوابط کلی اداره شرکت را مشخص می کند و مستقیماً در اداره امور شرکت دخالت نمی کند و اداره عملی شرکت با مدیر عامل است.

22890120

مشاورین ثبت سامان



:: بازدید از این مطلب : 147
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 24 فروردين 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : samansabt

 

کاهش سرمایه شرکت

دو نوع کاهش سرمایه داریم:

1 - کاهش اجباری سرمایه

2 - کاهش اختیاری سرمایه

 

 

1 - کاهش اجباری

هر گاه بر اثر زیان های وارده حداقل نصف سرمایه شرکت از میان برود، در صورت عدم انحلال شرکت با تصویب مجمع عمومی فوق العاده سرمایه شرکت به سرمایه موجود کاهش می یابد (ماده 141 ل. ا. ق. ت).

2 - 1 - از طریق کاهش تعداد سهام (ماده 190 به بعد)

2 - 2 - از طریق کاهش مبلغ اسمی سهام.

 

2 - کاهش اختیاری سرمایه

مجمع عمومی فوق العاده می تواند به پیشنهاد هیءت مدیره در مورد کاهش سرمایه به شرکت به طور اختیاری اتخاذ تصمیم کند. چنین کاهشی منوط به آن است که اولاً تساوی حقوق صاحبان سهام لطمه ای وارد نشود و ثانیاً سرمایه شرکت از حداقل قانونی کمتر نگردد.

نکات: 1 - هیأت مدیره مکلف است تصمیم مجمع عمومی فوق العاده در مورد کاهش سرمایه را آگهی کند.

2 - افرادی که از کاهش سرمایه متضرر می گردند می توانند به مرجع قضایی صالح شکایت کند.

22890120

مشاورین ثبت سامان



:: بازدید از این مطلب : 162
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 21 فروردين 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : samansabt

تمدید ثبت طرح صنعتی:

ماده 89 – با توجه به بند د ماده 28 قانون ، مالک طرح صنعتی می تواند با پرداخت هزینه مقرر ، درخواست تمدید اعتبار ثبت طرح صنعتی را برای دو دوره پنج ساله متوالی دیگر بنماید . درخواست تمدید ثبت ، ظرف شش ماه قبل از انقضای مدت اعتبار ثبت طرح صنعتی در هر دوره ، به عمل خواهد آمد .

تبصره – در صورت عدم درخواست تمدید ثبت ظرف مهلت یاد شده ، امکان درخواست آن ظرف مهلت 6 ماده پس از پایان اعتبار ثبت طرح صنعتی ، با پرداخت جریمه تأخیر طبق جدول هزینه ها وجود دارد ، و الا ثبت طرح صنعتی از درجه اعتبار ساقط خواهد شد

ماده 90 – درخواست تمدید ثبت طرح صنعتی در دو نسخه توسط مالک طرح ثبت شده یا نماینده قانونی او تهیه و پس از امضاء و الصاق تصویر نمونه طرح و رسید پرداخت هزینه مربوط به مرجع ثبت تسلیم می گردد

 

مرجع ثبت پس از دریافت درخواست تمدید ثبت و ضمائم ، آن را در دفتر مربوط وارد کرده و بر روی هر یک از نسخه درخواست ، تاریخ دریافت و شماره آن را با قید و نسخه دوم آن را که دارای همان مشخصات نسخه اصلی است بعد از امضاء و مهر به عنوان رسید به درخواست کننده مسترد خواهد کرد

ماده 91 – درخواست تمدید ثبت طرح صنعتی باید حاوی نکات ذیل باشد :

شماره و تاریخ ثبت اظهارنامه و طرح صنعتی که تمدید آن مورد درخواست است

طبقه یا طبقات کالاهای موضوع طرح صنعتی

اسم و آخرین نشانی کامل مالک طرح صنعتی ثبت شده یا نماینده قانونی وی

در صورتی که درخواست توسط نماینده به عمل آید . مدارک مثبت هویت متقاضی ، رسید مربوط به پرداهت هزینه تمدید ، حداقل شش نمونه از طرح و مدارک نمایندگی قانونی ، در صورتی که درخواست توسط نماینده به عمل آید ، باید به همراه درخواست تمدید ارائه شود

 

ماده 92 – تمدید ثبت ، دنباله ثبت اصلی ، در دفتر ثبت طرح به عمل خواهد آمد و پس از انتشار آگهی مربوط ، گواهی نامه تمدید ثبت طبق ( ط – 4) صادر و تسلیم مالک طرح یا نماینده قانونی وی خواهد شد . گواهی نامه تمدید شامل مندرجات گواهی نامه اصلی ، با انجام تغییرات لازم ، و نیز مدت اعتبار طرح صنعتی و تاریخ انقضای آن خواهد بود .

تبصره 1- در موقع تمدید ثبت ، مرجع ثبت مکلف است طبقه محصولات را مطابق با جدیدترین ویرایش طبقه بندی بین المللی در دفتر ، ثبت و گواهی نامه تمدید ثبت طرح صنعتی را براساس آن تصحیح نماید . هزینه تغییر طبقات ناشی از اعمال ویرایش جدید طبقه بندی بین المللی و هزینه انتشار آگهی مربوط در روزنامه رسمی به عهده مالک علاکت خواهد بود .

تبصره 2- تمدید ثبت طرح صنعتی نمی تواند هیچ تغییری در آخرین شکل ثبت آن به وجود آورد . در غیر این صورت ، مقررات تغییر طرح صنعتی موضوع ماده 93 این آیین نامه قابل اعمال خواهد بود.

22890120

مشاورین ثبت سامان



:: بازدید از این مطلب : 162
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 19 فروردين 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : samansabt

 شرکت سهامی خاص چیست

شرکتی است بازرگانی که تمام سرمایه آن منحصراً توسط موسسین تأمین گردیده و سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام، محدود به مبلغ اسمی سهام آن ها است.

 

سرمایه شرکت سهامی خاص به وسیله خود موسسین تأمین می شود و چنین شرکتی نمی تواند سهام خود را پذیره نویسی یا برای فروش در بورس اوراق بهادار یا توسط بانک ها عرضه نماید یا به انتشار آگهی و اطلاعیه یا هر نوع اقدام تبلیغاتی برای فروش سهام خود مبادرت ورزد.

1 - حداقل سرمایه شرکت سهامی خاص 000,000,1 ریال می باشد.

بر طبق ماده 82 ل. ا. ق. ت در شرکت سهامی خاص تشکیل مجمع عمومی موسس الزانی نیست لیکن جلب نظر کارشناس در ماده 76 برای آورده های غیر نقدی ضروری است و نمی توان آورده های غیر نقد را به مبلغی بیش از ارزیابی کارشناس قبول نمود.

 

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت سهامی خاص:

 

1 - دو برگ اظهار نامه شرکت سهامی خاص، تکمیل آن و امضای ذیل اظهارنامه توسط کلیه سهام داران

2 - دو جلد اساسنامه شرکت سهامی خاص که ذیل تمام صفحات آن به امضای کلیه سهام داران رسیده باشد.

3 - دو نسخه صورت جلسه مجمع عمومی موسسین که به امضای سهام داران و بازرسین رسیده باشد.

4 - دو نسخه صورت جلسه هیأت مدیره که به امضای مدیران منتخب مجمع رسیده باشد.

5 - فتوکپی شناسنامه کلیه سهام داران و بازرسین برابر اصل شود.

6 - ارائه گواهی پرداخت حداقل 35% سرمایه شرکت از بانکی که حساب شرکت در شرف تأسیس در آنجا باز شده است.

تذکر: در صورتی که مقداری از سرمایه شرکت آورده غیرنقدی باشد (اموال منقول و غیرمنقول) ارائه تقویم نامه کارشناسی رسمی دادگستری الزامی است و در صورتی که اموال غیرمنقول جزء سرمایه شرکت قرار داده شود ارائه اصل سند مالکیت ضروری است.

7 - ارائه مجوز در صورت نیاز بنا به اعلام کارشناس اداره ثبت شرکت ها

8 - کپی کارت ملی

توجه: کلیه شرکت های سهامی خاص موظفند یک جلد دفتر سهام جهت ثبت سهام شرکت تهیه نمایند و تغییرات سهام نیز طبق مقررات در آن ثبت گردد.

22890120

مشاورین ثبت سامان



:: بازدید از این مطلب : 171
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 18 فروردين 1395 | نظرات ()